Нацыянальная акадэмія навук Беларусі

13.05.2023

НПЦ НАН Беларусі па харчаванні праводзіць Дзень якасці алейна-тлушчавай прадукцыі

16 мая 2023 года РУП «Навукова-практычны цэнтр НАН Беларусі па харчаванні» праводзіць Дзень якасці алейна-тлушчавай прадукцыі, якая вырабляецца ў Рэспубліцы Беларусь і імпартуецца.

У праграме мерапрыемства пройдзе выстаўка-дэгустацыя алейна-тлушчавай прадукцыі. На пасяджэнні Цэнтральнай дэгустацыйнай камісіі па ацэнцы арганалептычных характарыстык маянэзнай прадукцыі айчыннай і імпартнай вытворчасці, што рэалізуюцца ў гандлёвых сетках Рэспублікі Беларусь, плануецца абмен думкамі.

У мерапрыемстве прымуць удзел:
- прадстаўнікі канцэрна «Белдзяржхарчпрам»; ААТ «Гомельскі тлушчавы камбінат», ААТ «Мінскі маргарынавы завод», УП «Белмяспрамінвест»;
- супрацоўнікі аддзела тэхналогій кандытарскай і алейна-тлушчавай прадукцыі РУП «Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па харчаванні»;
- супрацоўнікі лабараторыі вывучэння статусу харчавання насельніцтва рэспубліканскага ўнітарнага прадпрыемства «Навукова-практычны цэнтр гігіены»;
- прадстаўнікі Алейна-тлушчавага саюза Расіі і Алейна-тлушчавай Асацыяцыі ЕАЭС;
- супрацоўнікі кафедры біятэхналогіі УА «Беларускі дзяржаўны тэхналагічны ўніверсітэт».

Удзельнікі мерапрыемства выступяць з дакладамі. Мерапрыемства праводзіцца ў мяшаным фармаце (вочна/у рэжыме ВКС).
Мяркуецца адкрытая дэгустацыя ўзораў маянэзнай прадукцыі айчыннай і імпартнай вытворчасці, што рэалізуюцца ў гандлёвых сетках Рэспублікі Беларусь.
Дзень якасці адбудзецца па адрасе: г. Мінск, вул. Казлова, 29, дэгустацыйная зала, 5 паверх (РУП «Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па харчаванні»). Тэл.: (017) 361 11 21