Нацыянальная акадэмія навук Беларусі

29.02.2024

Адбыўся Навукова-практычны семінар «Практычныя аспекты прымянення харчовых дабавак пры вытворчасці кандытарскіх вырабаў»

29 лютага 2024 г. на базе РУП «Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па харчаванні» адбыўся Навукова-практычны семінар «Практычныя аспекты прымянення харчовых дабавак пры вытворчасці кандытарскіх вырабаў». У яго працы прыняло ўдзел больш за 50 чалавек, сярод якіх прадстаўнікі РНПЦ гігіены, БелДІМ, ГП «Белтэхнахлеб», прадпрыемстваў кандытарскай і хлебапякарнай галін, а таксама пастаўшчыкі харчовых дабавак.

У рамках семінара разгледжаны асноўныя змены ў ТР МС 029/2012 «Патрабаванні бяспекі харчовых дабавак, араматызатараў і тэхналагічных дапаможных сродкаў», якія ўступілі ў сілу 27.02.2024 г., а таксама актуальныя пытанні прымянення харчовых дабавак у кандытарскай галіне.

У сваіх дакладах спецыялісты НПЦ па харчаванні расказалі слухачам пра змены ў частцы прымянення харчовых дабавак у кандытарскай галіне, а таксама падзяліліся практыкай працы ў частцы правядзення выпрабаванняў прадукцыі і працэдуры пацвярджэння адпаведнасці кандытарскіх вырабаў патрабаванням тэхнічных рэгламентаў ЕАЭС.

Кампаніяй СТАА «ПСБЕЛ» на семінары разгледжаны пытанні прымянення фарбавальнікаў, уключаючы натуральныя, спецыяліст РНПЦ гігіены азнаёміў слухачоў з метадамі кантролю колькасці фарбавальнікаў у харчовай прадукцыі.

Даклад прадстаўніка кампаніі ТФС ГРУП дазволіў слухачам атрымаць адказы на актуальныя пытанні па ўжыванні экстракту стэвіі і стэвіёляглікозідаў у кандытарскай галіне.

Прадстаўленая на семінары інфармацыя дазволіла спецыялістам прадпрыемстваў кандытарскай і хлебапякарнай сфер атрымаць новыя веды з мэтай укаранення іх у вытворчую практыку, а таксама абмеркаваць праблемныя пытанні, звязаныя з прымяненнем тэхнічных рэгламентаў, абмяняцца думкамі і вопытам.